Billdal VW Grand Prix 26-28/10

Till Volkswagen Grand Prix tog Sandra med sig Tom Jones, Caresse och Feldhilde.

I VW GP var Tom Jones 7a i kvalet och hade 12fel i finalen.

Caresse gick silver rundan där hon var 2a i kval 1 135, 4fel i kval 2 140 och var 6a i finalen 145. Första 145 placeringen!

Feldhilde, ägare Tina Petersson Lind, gick 130 fredag, lördag och söndag med 4 fel i varje start.

Med under helgen var Björne, Marcus, Robban och Anna. Ett extra stort tack till Anna som hjälpte till i stallet.

Mycket bra arrangerad tävling som hade mycket hög standard med trevliga funktionärer.

Volkswagens tävlings serie är ett mycket stort lyft för sporten och jag hoppas att de fortsätter med sin sattsning nästa år.

SM Henriksdal 22-26/8

Till SM i Henriksdal hade vi med totalt 6 hästar under helgen. Dennis red Et´toi HH och Spenzer. Sandra red Tom Jones, Caresse, Thunderball och Johnny Lonigan. De som såg till att allting flöt på som det skulle var Björne, Marcus och Hanna. Hästarna stod uppstallade hemma hos Maria Gretzer på Pilegård.

 

Torsdagen började med 135 där Tom Jones gick in och hoppade några hinder för att känna på banan inför SM kvalet. Caresse var felfri och slutade 5a.

Efter många timmars väntan så var det dax för SM kval I 150 bed C där Tom Jones hade ett nedslag på hinder nr två men vaknade sen till och gjorde en riktigt bra runda. Samtidigt började 130 på bana B där Dennis red Spenzer med 4fel och Sandra fick lite bråttom och hann inte gå banan. Thunderball vann klassen och Johnny Lonigan slutade med fyra fel

 

Fredagen fick en intensiv start i 140 där Dennis red Et´toi HH med 8 fel, Sandra var 4a på Caresse, Johnny Lonigan hade 8 fel och Thunderball hade 8 fel. Sen var det många timmars väntan igen tills Dennis red Spenzer 130 med 4 fel och Sandra red Tom Jones i SM kval II 150 bed A med ett tidsfel, 0,03 sekunder över maxtiden. Synd att båda startade samtidigt på olika banor.

 

Caresse 140

 

Lördagen var vilodag för SM så Tom Jones gick kvar hemma hos Maria i hagen och laddade batterierna. Dennis tävlade inte lördag och söndag då han skötte stallet på Pilegården. De andra tre hästarna for iväg till Henriksdal igen för att gå en 135 klass. Caresse visade ännu en gång att hon är i stor form genom att bli 2a, Johnny Lonigan 13.e och Thunderball gjorde en snabb runda men tyvärr åkte en bom ner i slutet.

 

Söndagens SM final bjöd på bra väder och förväntningarna var stora. Tom Jones fick en lite knackig början på banan i den med kom igång bra. På hinder nr 9 kom han lite för stort och stannade. Han halkade och satte sig på rumpan, Sandra ställde sig på marken men blev omkullknuffad när han reste sig och drog med sig honom i tygeln så att han under sitt kämpande att kommma ifrån henne steg på baksidan av låret. Inte skönt med broddar...

Tom Jones klarade sig utan skador och Sandra får ta det lugnt några dagar med ett svullet ben. Extra stort tack till alla som hjälpte till.

 

Tråkigt slut på en mycket lyckad helg men det är bara att komma igen och ta nya tag.

 

Drammen Norge 21-24/6

På plats i Drammen är Sandra, Marcus och Eva-Marie med hästarna Tom Jones och Caresse. Under helgen avgörs det Nations Cup och Grand Prix. Sandra och Tom Jones är första reserv till det svenska laget i nations cup.

Torsdagen bjöd på en strålande sol och opptimala förhållanden på den stora sand banan. Caresse gick mellan rundans första kval 140 där hon var felfri och slutade på en 12e plats.

Tom Jones gick grand prix kvalet 145 där han var en av 35 till omhoppning där 30 st kvalar till söndagens Grand Prix. Det sattsades och blev en mycket bra tid men tyvärr 4 fel, slutade på 25e plats och klar för söndagens höjdpunkt.

På fredagen gick Caresse lilla rundans 135 där hon blev 10a. Tom Jones gick mellanrundans 145 där ryttaren gjorde en miss, vilket resulterade i 8 fel. Hästen hoppar riktigt bra så nu laddar vi till Grand Prix.

Caresse hoppade mellanrundans final, hennes andra 145 hoppning. Det blev 17fel, lite orutin som kom fram men hon visar stor kvalitet.

Nationshoppningen började inte så bra för svensk del, Marcus Westergrens Casa del la marta Bay stod emot mycket redan på första hindret och kom sen inte igenom trekombinationen. Frida Berggren red med 9fel, Emma Emanuelsson 8fell och Helena Persson 4fel. Sverige slutade på 21 fel och kom tyvärr inte med till andra rundan. Vann gjorde Ukraina med 4fel.

Söndagens Grand Prix var inte så teknisk men det var höga hinder. Tom Jones och Sandra var riktigt laddade och efter framridningen verkade det riktigt lovande. Väl inne på banan fick de ett nedslag på hinder nr tre vilket gjorde att Sandra ökade tempot lite för att få en bättre tid. Tom Jones blev tyvärr lite stressad och till slut blev det 16 fel.  Nu sattsar vi på att rida kval till CSIO5* Falsterbo helgen vecka 27.

Glommen 1-3/6

Under helgen vann Johnny Lonigan 130, gick riktigt bra i 135 när ryttaren hade 8 fel och debuterade 140 på ett mycket positivt sätt.

Feraton var felfri 120, en volt 125 och 4 fel i 130.

 

Norrköping Horse Show 24-27/5

Johnny 18e plac i 125

Caresse 6a i 140, rev sista hindret i lilla elit finalen.

Tom Jones 2a i 145 och 7a i GP 150

Drammen 3-6/5 10-13/5

Sandra och Hanna var i Norge, Drammen under två helger med hästarna Tom Jones, Caresse, Thunderball och Wild Lady.

Under första helgen var Thunderboll 3a i en 130. Tom kvalade in till GP 145 och gick med 4 fel och blev precis utanför placering.

Andra helgen var Tom Jones 3a 145. 8a i 150 och debuterade 160 GP med 4fel och tog den sista placeringen, 12a. Caresse var 6a i 140. 

Henriksdal 22/4

Et Toi och Dennis var på sin utomhus premiär i Henriksdal med väldigt lyckade resultat. I 120 var dom 4a och i 130 var dom 2a.

 

Et Toi 130

Lummen 19-22/4

Spike Jones och Sandra var felfria i 145 och blev 7e placerade i årets utomhus premiär.

I grand prix kvalet, 145, rev de näst sista hindret. Mycket tråkigt då hästen hoppade helt super! Tyvärr blev det ingen grand prix då ekipaget var precis utanför kval strecket.

 

Spike Jones 145

Kungsbacka 8/4

På påskdagen åkte Sandra, Marcus och Björne till Kungsbackas nationella tävlingar efter en mycket lyckad clinic i Stenungsund tillsammans med Maria Gretzer och hästarna Tom Jones och Caresse.

Båda hästarna var placerade i 130 som var uppvärmningen.

Caresse gick 140 tidshoppning och Vann. Första 140 segern för henne!

Tom Jones var nära att upprepa förra årets vinst men tyvärr blev det ett nedslag på sista i grunden. Ingen felfri i grunden och till winning round gick de tre bästa 4 fels rundorna. Tom Jones var först ut och gjorde en riktigt bra omhoppning men blev tyvärr slagen med 0,08sekund.

Riktigt bra dag på jobbet fyra starter och placering i alla.

 

Värnamo 31/3-1/4

När det är tävlingar på hemma plan är det bra om man passar på att tävla så många som möjligt. Det blev många hästar som gjorde fina rundor.

Queen Lucy som ägs av Jenny Boberg var felfri i 1m och hade 4 fel i 1,10m.

Shelbys Cobra som ägs av Kerstin Jacobsson skrällde till och vann 1,10m på lördagen och på söndagen blev det 8fel i 1,20m.

Feraton var både felfri i 1,10m på lördagen och i 1,20m på söndagen. Han debuterade 1,30m med 12fel, lite orutin vid nedslagen men det blev många fina språng.

Johnny Lonigan gjorde sin första tävling sedan i höstas. Tvåa i 1,10m på lördagen och 4a i 1,20m på söndagen, mycket fin och tävlings glad häst.

Spenzer var felfri 1,20m och i sitt livs andra 1,30m var han felfri i grunden och 4fel i omh, precis utanför placering. Det kommer att bli spännande att se mer av den hästen.

Caresse var felfri i 1,30m men tyvärr blev det en tryttar miss på sista hindret i omh och hon slutade på en 5e plats.

Thunderball var sist in i 1,30m, grund omh, och visade hur det skulle gå till. Nr 1 :)

Efter denna helg har stallet många hästägare som sträcker lite extra på sig för sina fina hästar.

Sandra tackar Eva-Marie och Cine så mycket för hjälpen med hästarna.

SM Flyinge 8-11/3

Vi var många som hade stora förhoppningar på bra resultat under SM för Tom Jones efter super helgen i Bremen. Tyvärr fick Tom magproblem tidigare i veckan och kunde inte vara med och tävla.

Thunderball började med att säkra topp tre placering då han blev 3a i 130, Caresse hade 4 fel i samma klass. I 135 fick Thunderball 4 fel i omhoppningen och Caresse 12 fel. Vi avslutade helgen med 140 där både Caresse och Thunderball gjorde bra rundor med 4 fel.

Bremen 2-4/3

Med blixt inryckningen fick Sandra möjligheten att rida i Bremen med Spike Jones och Tom Jones, klart att man tar chansen!

Tom Jones gjorde en super helg! Han började med en 3e placering i 140. I 150 på lördagen blev han lite för laddad, 16 fel. Till söndagens 150 bytte vi bett och Tom var kontroller bar igen. Han gjorde en super runda i både grunden och omhoppningen och blev 2a efter Henrik von Eckerman som vann.

Spike Jones gjorde två 150 hoppningar med 4 fel och slutade precis utanför de 16 som får rolex ranking poäng. I söndagens 150 hoppning fick han 16fel.

 

Tom Jones 150

Omhoppning

Tom Jones 150

Grevagården & Borås

2012 har startat med dunder och brak. Grevagårdens elit tävling blev uppstarten, i 18 minus grader tävlade Sandra Spike Jones och Thunderball. "Spiken" var 3a i 150 Grand Prix, extra roligt då det var första tävlingen sen i oktober. Thunderball håller i sin svit från i höstas och lämnade igen tävlingen med en topp tre placering.

Redan helgen efter var det dax för Borås Gina Tricot Grand Prix, sista uttagningen till Scandinavium.

Caresse gjorde års debut med 4fel i 130 och 12 fel i 135. Thunderball gjorde en super tävling, 2a i 130, 1a i 135 och 4fel i avslutande finalen i 140.

Tom Jones värmde upp på torsdagen i 130 där han gjorde en fin runda och blev 7a. I lördagens Grand Prix kval var Spike Jones 4a och Tom Jones 12a. På söndagen började Tom Jones med 5e placering i 140 och sen gick Spike Jones 155 Grand Prix med 8fel, en bra runda med en miss på en linje.