Tack till stor stöttning under 2011!

Under det gågna året har vi kämpat med glädje och sorg. Vår älskade kämpe Maggan somnade in den 12 maj efter en längre tids sjukdom. Hon spred en otrolig glädje och possitivitet kring sig som bara få kan göra. Nu har hon inte ont längre, vår ängel lämnade jordelivet för att kunna vaka över oss. Du finns alltid i våra hjärtan.

 

Vår front häst Spike Jones har visat att han är att räkna med då han kvalade in till Falsterbo 5*. Väl där kvalade Sandra och Spike Jones in till Grand Prix och red den med 4fel.

Svenska Mästerskapen reds i Skövde, Grevagården. Där låg Spike Jones i ledningen inför finalen men avslutade tyvärr med 12fel och en femte plats. Tom Jones vann 140 hoppning på lördagen och avslutade sin helg med vinst i Grand Prix 145.

Dennis har sedan oktober jobbat hos Maria Gretzer i Tygelsjö, där kommer han fortsätta jobba under nästa år. Han har efter sin "skåne flytt" haft flera vinster och placeringar med Toto, Et Toi och Amy.

Detta är bara ett axplock av alla fina resultat som har visats under året. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år.

Jönköping 2/10

Sandra, Cine, Tina, Siv och Madelene åkte till Jönköping med hästarna Caresse, Thunderball, Spenzer, Johnny Lonigan och Roma för att starta 1,25m och 1,35m.

Roma var först ut i 1,25m där hon tyvärr rev första hindret men gjorde en fin runda. Thunderball gjorde sin första start efter en vrickning i sommras, han var felfri och slutade på en tredje plats. Spenzer gick i unghäst avdelningen och hade 8 fel, han rev tyvärr första hindret men gjorde en bra runda efter det.

I 1,35m var Johnny Lonigan först ut, han gjorde en godkänd runda med 8fel i sin debut. Med Roma blev det tyvärr lite fel på hinder nr två dock kämpade hon sig vidare och hoppade bra men efter att banpersonalen sprungit i vägen för henne utgick Sandra genom att hoppa hinder nr ett igen. Thunderball visade sig vara i samma goda form som början av sommaren, en andra plats! Caresse gjorde sitt genrep inför Breeders i Flyinge med 4 fel.

Bratteborg

Första starten med Bonny M är gjord på lokal tävling i Bratteborg. Sandra startade henne i 0,90m och 1m där dom var felfria i båda rundorna. Bra start på en lovande häst!

Braås 11/9

11 September behöver inte vara tragisk, Caresse var felfri i 130 och är nu färdig för Breeders i Flyinge.

Johnny Lonigan skötte sig även han i 130, en andra plats.

Tack till Cine som var med o hjälpte till.

SM Grevagården 18-21/8

SM arrangerades i Skövde, Grevagården. Dit åkte Sandra, Marcus, Dennis, Björne och Eva-Marie med hästarna Spike Jones, Tom Jones och Caresse. Extra roligt att alla hästarna är efter Greta Garbo.

Torsdagen började med 130 där Caresse startade och kom på en 14e plats. Senare på eftermiddagen var det dax att rida första kvalet i seniorernas SM, 150 bed C. Tom Jones gick inte så bra efter att vi gjort en materialförändring, som fungerade bra hemma på träning. Spike Jones var felfri och slutade på en fjärde plats.

 

Caresse gick 130 med 4 fel på fredagens förmiddag. Meterologern hade spått mycket regn under dagen och det kom med dunder och brak. Två klasser reds på morgonen och sen ställdes tävlingarna in resten av dagen. Arrangörerna hade sen tidigt lagt lite ledig tid på helgen om något skulle inträffa och resterande klasser på fredagen flyttade till lördagen och Grand Prix klassen flyttades till söndagen. Mycket uppskattat av ryttarna och hästarna.

På kvällen bjöds det till ryttarfest i ridhuset med mycket god trerätters meny och live spelning av Timotej.

 

På lördagen reds andra kvalet i seniorernas SM 150 bed A där Spike Jones var felfri! Detta gjorde att ekipaget gick upp i total ledning efter två rundor. Tom Jones togs ut ur SM klassen för att gå 140 och Grand Prix istället. Det var över 100starter i 140 och klassen delades upp i två avdelningar där Sandra och Tom Jones vann den första. Även Caresse startade i denna 140 med 12fel, en helt godkänd presstation då hon inte har gått en så stor klass tidigare.

 

Söndagen började för teamet med en brakvinst för Tom Jones i Grand Prix 145. Bra start inför den stundande finalen. När Sandra och Spike Jones gick in sist i klassen hade de råd med 4fel för att ta guld, 8fel och det blev silver. Tyvärr blev det 12fel tidigt i banan, han hoppade mycket bra sista halvan av banan.

Av detta blev det en 5e plats i SM, ett mycket bra resultat om man tittar på pretationen men att dra på sig 12fel i en runda var en besvikelse för Sandra. Många blandade känslor men en erfarenhet rikare. Hästarna har visat att de är i riktigt bra form med många fina resultat, nu blickar teamet frammåt på innomhus säsongen.

Gislaved 11/8

 

Idag var Sandra och Eva-Marie i Gislaved med Wild Lady och Caresse. 

Wild lady gick två st 1.20 klasser och var felfri i den första och fyra fel i den andra.

Caresse gick 1.30 och var felfri, första noll-rundan av tre för att kvala in till Breeders.

Klasserna var bed A.  

Equality Line Grand Prix Hammarö CSI** 5-7/8

Till Hammarö åkte Sandra, Marcus och Björne med hästarna Spike Jones och Tom Jones.

Fredagen blev en regning dag men banan höll sig ok då det inte hade kommit lika mycket vatten innan tävlingarna som under tidigare år. I 140 hoppningen rev Spike Jones sista hindret i grunden och Tom Jones hade 4 fel i omhoppnigen men lyckades knipa en placering.

Lördagen bjöd på sol och hästarna gick en 145 hoppning med 4 fel vardera (rev samma hinder). Tom Jones var snabb och blev 6a.

På söndagen gick Tom Jones 135 och rev tyvärr sista hindret med en mycket snabb tid.

Regnet öste ner under hela förmiddagen fram till strax innan Grand Prix skulle börja och tävlingsledningen beslutade att flytta tävlingarna från gräset till sandbanan. Detta gjordes mycket snabbt och effektivt, klassen startade bara 30min senare än planerat.

Spike Jones var fel fri i grunden och med till Winning round där det tyvärr blev nedslag på sista hindret. Det blev bara två stycken dubbel nollor och Spike Jones tid räckte till en 3e plats.

 

Ett stort tack till Christine Wheem med familj för all hjälp under helgen!

Gislaved 22-24/7

På fredagen hade Sandra med Wild Lady där hon hade 4a fel i 110 och felfri i 120.

 

Lördagen hade Sandra med Johnny Lonnigan och Caresse, där blev Caresse 6a och Johnny blev 7a.

 

Söndagen var Dennis med och hoppade Et Toi HH där dom var nolla i 130 och hamnade på en 10e placering.

Sandra var nolla i 130 med Johnny Lonnigan och det räckte till en 11e placering.

I 140 debuterade Sandra med Caresse och hade 0 fel i grunden men valde att avstå omhoppningen.

Tom Jones var med 140 som var den enda klassen han gick på hela meetinget och där segrade han och Sandra.

Falsterbo Horse Show 2-10/7

Det blev en lång vecka i Falsterbo som vi alla i teamet njöt av. Vi började med att rida kval till CSIO5* 2-3/7 med Spike Jones. Där red 12 svenska ryttare om 2 platser. Lördagens 145 tidshoppning väntades bli många snabba rundor med det visade sig vara en tuff bana vilket resulterade i att det var Lotta Schults som vann och Sandra blev 2a de enda felfria. På söndagen reds en 150 A:1a där Sandra var en av 5 felfria till omhoppning. Sandra och "Spiken" slutade med 8 fel på en 5plats. Det blev mycket analyserande om poäng innan Jan Fristedt sa i högtalaren de två som låg i topp efter de två kvalen.

-Niklas Arvidsson och Sandra Carlsson rider CSIO5*!

Nu var det bara att ladda om till helgens stora hoppningar.

 

Under måndag och tisdag reds kvalen för 5 och 6 åriga hästar. Sandra red det 6 åriga stoet Poetics Catch The Sky som ägs av familjen Gustavsson. Det blev 4 fel i första kvalet och 12 fel i andra kvalet. "Catcha" var mycket possitiv och hoppade riktigt bra.

Ett stort tack till Ann och Moa som har fixat med mat och sett till så att vi alla i teamet har mått bra och varit mätta.

 

Onsdagen är "vilodagen" då vi inte har några klasser brukar som vanligt bli den dagen då det är som mest att göra. Hästarna ska trimmas, veterinär besiktning och mycket annat.

I Amatour Tour Final red Caroline Olsson på två av sin mammas egna uppfödningar. Hon kvalade till finalen genom att vara 2a i första kvalet på Hazel och i andra kvalet vann hon med Heckla och var 3a med Hazel. Caroline gjorde en strålande instatts på den stora gräsbanan men nerverna tog lite överhand och det blev en liten miss med båda hästarna.

 

Torsdagen började med 1a kvalet till Derbyt 145, där red Sandra Tom Jones som inte ville hoppa vatten spegeln, det var bara att gå ut och ta nya tag. Spike Jones gick 1a Grand Prix kvalet 150 och rev första hindret, mycket bra hoppning!

 

Fredagen var vilodag för Spike Jones. Tom Jones gjorde en riktigt bra upphämtning i andra derby kvalet 145 med 4 fel.

På eftermiddagen red sverige super leagan i regnet och presterade så bra att dom delade andra platsen med frankrike efter överlägsna tyskland. I laget red Malin Baryard, Peder Fredriksson, Angelica Augustsson och Rolf-Göran Bengtsson.

 

I lördagens andra Grand Prix kval 150 red Sandra Spike Jones en felfri säker runda och Tom Jones en snabbare runda där tyvärr näst sista bommen föll.

På kvällen bjöd Tretorn på fotbolls match mellan ryttarna, Daniel Zetterman lagkapten, och Falsterbo Finest, Henrik Johnsson lagkapten. Marcus var med i ryttarnas lag, han höll rent framför målet och gav Niklas Skog en riktig match. Matchen slutade 7-6 till Falsterbo Finest.

 

Falsterbo visade sin bästa sida på söndagens finaldag med sol och mycket publik. Sandra och Tom Jones blev 2a i barbacka höjdhoppningen där de klarade 1.60m men tyvärr kom lite fel på 1.70m och fick ett stopp. Inte alla som tyckte att det var så bra med denna uppvärmning inför Grand Prix men Sandra hade lovat "Ujje".

 

I Grand Prix 160 gick Sandra och Spike Jones ut som nr 5. De gjorde en strålande runda med 4fel, "Spiken" backade av lite för mycket in i trekombinationen och nådde inte över den första oxerna och tog då bakbommen. Länge hoppades vi på att komma med till andra rundan där 11 ryttare fick rida men det slutade på en 16e plats.

 

Veckan i Falsterbo bjöd på både sol, regn och många fina ritter.

Sandra tackar alla som hjälpt till och stöttat under helgen, speciellt Björne, Marcus, Eva-Marie, farfar Bertil, Hannelore, Ann, Moa, Dennis, Robert, Anna och Bengts Hästsport.

 

 

Drammen, Norge

Førsta helgen i Drammen Norge avklarad.

Sandra

Thunderball: 2a i 130, 14e i 135 och 2a i 135

Tom Jones: 2a i 140, 8a i 145 och 4 fel i 135

Spike Jones: 7a i 140, 9a i 145 och 12fel i 145

 

Dennis

Et Toi HH: 4fel i omh 125, ut 130 och ut 130

Toto: 8 fel 125, 12fel i 130 och 8a i 130

Lummen 7-10/4 &14-17/4

Till Lummen i Belgien åkte Sandra och Hanna med hästarna Spike Jones, Tom Jones och Thunderball för att tävla under två helger. Våren hade kommit till Belgien med dunder och brak. Första veckan sken solen och det var mellan 17-20grader. Alla blev glada av att känna värmen efter den långa vinter.

 

Hästarna fungerade bra under båda helgerna, dock blev det 4fel ganska ofta... Då är man nära och det finns inte så mycket att ändra på men det blev tyvärr lite "stolpe ut".

Spike Jones blev 9a i den sista 140 klassen på söndagen.

Många fina rundor som visar att det kommer att bli en spännande utomhus säsong.

Kungsbacka 25-27 Mars

Dennis har haft med sig Et toi HH och Toto. Han startade helgens meeting med fredagens 120 där han var placerad med båda hästarna.

 

På lördagen startade han 130 och där var Toto placerad och Et Toi HH hade 4fel.

Sandra red på lördagen Thunderball 130 och vann. Efter det red hon 140 med Tom Jones, tyvärr stämde det inte riktigt idag och dom utgick. Thunderball börjagde 140 med att hoppa riktigt bra men fick lite problem i trekombinationen och blev utesluten.

 

Söndagen startade med 130 där Sandra och Tom Jones var inne och hoppade några hinder för att känna på formen inför 150 klassen. Dennis var placerad med Et Toi HH som gjorde en super fin runda och Toto hade 8fel.

Thunderball hade 4fel i 140 och hoppade riktigt bra.

Meetinget avslutades i 150 med Tom Jones som var felfri i grunden. I omhoppningen stod det mellan Elin Hällgren och Sandra. Elin började och fick 8 fel vilket gjorde att Sandra och Tom kunde gå in och göra en säker runda. Sandra blev lite för avslappnad när segern var hemma och rev sista hindret men vad gör det när man har vunnit 150 Grand Prix!

 

Tack Sven Ingvarsson som ställde upp med uppstallning och Farfar Bertil som lånade ut sin fina husvagn.

Helsingborg 12 Mars

Sandra tävlade på lördagen under inomhus SM med Tom Jones och Thunderball, Felicia och Johanna var med och hjälpte till.

I 130 vann Thunderball och Tom Jones var 6.a

På kvällen avgjordes finalen i Mountain Horse Team Challange. Där red Sandra Tom Jones i Team Bengts Hästsport, i laget red också Sanna Olsson. Laget slutade på 12 fel.

Gina Tricot Grand Prix Borås

Dennis tävlade på torsdagen 120 med hästarna Et Toi HH och Toto. Et Toi HH hade ett tidsfel i grundomgången och Toto hade fyra fel i omhoppningen.

 

Sandra tävlade på fredagen 140 med Tom Jones och blev 2.a. I samma klass blev Thunderball utesluten. Tom Jones kändes mycket fin och därav beslutades att han skulle gå stora rundan under helgen. Lördagens 150 var en ganska svår bana, resultatet blev tolv fel. Inledningsvis kändes rundan lite skakig, svårt att finna rytmen, slutet blev bättre.

Söndagens Grand Prix 155 var en tekniskt svår och stor bana.

Sandra; -Jag fick en bra galopp redan från början, över första hindret kände jag vilken kraft och explovisitet Tom Jones har. Vi kom i mål med tolv fel och jag är mycket nöjd med rundan, Tom Jones har mycket att ge.

Grevagården 4-6/2

Tom Jones och Thunderball tävlade på Grevagården, årets första elit tävling.

Thunderball var 7a i 130.

Tom Jones var 4a i 140.

Hästarna hoppade mycket bra under hela helgen, det kommer bli ett roligt år!